Конференции и конгреси 2017

Print

Прв Конгрес на Здружението на Физиотерапевти на Република Српска

Од 18-21 Мај во Бања Лука, Република Српска-БиХ ќе се оддржи Прв Конгрес на Здружението на Физиотерапевти на Република Српска. 

Сите информации можете да ги најдете на нивната веб страна: http://ufrs.net

 Прво Известување (688KB)

Print

Физиотерапевтска Конференција

Од 27-28.5.2017 во Тухељски топлици, Хрватска ќе се оддржи Физиотерапевтска Конференција во организација на Хрватскиот Збор на физиотерапевти на Хрватска.

Сите информации можете да ги најдете на нивната веб страна: http://www.hzf.hr

Print

Европска Конференција на Физиотерапевти

Од 31.03.-01.04. 2017 во Загреб, Хрватска ќе се оддржи Европска Конференција на Физиотерапевти во организација на Комора на физиотерапевти на Хрватска.

Сите информации можете да ги најдете на нивната веб страна:http://www.hkf.hr

Кои сме ние?

Здружението на професионалните физиотерапевти на Република Македонија е независна и непрофитна асоцијација која ги обединува сите физиотерапевти на територијата на Република Македонија, без оглед на националната припадност и политичкото убедување и има својство на правно лице.

 

 

 

 

 

 

 

Што е физиотерапевт?

Физиотерапевтот е здравствен работник кој самостојно и одговорно ги извршува своите обврски и ја води физиотерапевтската рехабилитација. Работи со сите старосни групи пациенти од сите национални и политички определувања. Физиотерапевтот е оспособен за соработка во постапките на физиотерапевтската проценка како и за давање на терапија и рехабилитација / хабилитација на пациентите.

 

 

Спонзори

Copyright © 2023 Здружение на професионални физиотерапевти на Република Македонија. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.