Print

Едукација EmmTech 22.02.2020

Written by Главен уредник.

 

Ги известуваме сите физиотерапевти дека пријавувањето за EMM-Tech краток курс, е во тек. По успешно завршен курс, секој учесник добива признат сертификат на Англиски и по потреба на Германски јазик!

 

 ЕФЕКТИТЕ ОД EMM-TECH?

  • Симетрија на телото; Брза и ефикасна релаксација на тетиви,
  • Зголемување на капацитетот на белите дробови; Зголемување на флексибилноста на телото,
  • Помош при грчеви во нозете; Подобрување на стабилноста,
  • Зголемување на обем на ротација на вратот; Релаксација при ограничен обем на движење на рамен појас итн.

 

Курсот го води, лиценциран инструктор по EMM-Tech техника, Маја Ракиќ од Белград, Р.Србија.

 

Информации и пријавување преку нашата емаил адреса: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., или на тел.075/525-011.

Кои сме ние?

Здружението на професионалните физиотерапевти на Република Македонија е независна и непрофитна асоцијација која ги обединува сите физиотерапевти на територијата на Република Македонија, без оглед на националната припадност и политичкото убедување и има својство на правно лице.

 

 

 

 

 

 

 

Што е физиотерапевт?

Физиотерапевтот е здравствен работник кој самостојно и одговорно ги извршува своите обврски и ја води физиотерапевтската рехабилитација. Работи со сите старосни групи пациенти од сите национални и политички определувања. Физиотерапевтот е оспособен за соработка во постапките на физиотерапевтската проценка како и за давање на терапија и рехабилитација / хабилитација на пациентите.

 

 

Спонзори

Copyright © 2024 Здружение на професионални физиотерапевти на Република Македонија. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.