Print

Работилница за Бобат техника - “Невролошки развоен третман“ (26.10.2017)

Written by Главен уредник.

Почитувани колеги

Ве известуваме дека Здружението на Професионални Физиотерапевти на Македонија организира работилница за Бобат техника. Работилницата ќе ја води познатиот светски инструктор Сакис Адамидис од Грција. Не ја пропуштајте можноста да се запознаете со една од врвните невролошки техники. Bobath и во Македонија!
 
Претседател
м-р Горан Саневски

Кои сме ние?

Здружението на професионалните физиотерапевти на Република Македонија е независна и непрофитна асоцијација која ги обединува сите физиотерапевти на територијата на Република Македонија, без оглед на националната припадност и политичкото убедување и има својство на правно лице.

 

 

 

 

 

 

 

Што е физиотерапевт?

Физиотерапевтот е здравствен работник кој самостојно и одговорно ги извршува своите обврски и ја води физиотерапевтската рехабилитација. Работи со сите старосни групи пациенти од сите национални и политички определувања. Физиотерапевтот е оспособен за соработка во постапките на физиотерапевтската проценка како и за давање на терапија и рехабилитација / хабилитација на пациентите.

 

 

Спонзори

Copyright © 2024 Здружение на професионални физиотерапевти на Република Македонија. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.