Print

НЕВРО РЕХАБИЛИТАЦИЈА

Written by Главен уредник.

Курсот содржи:

- Теоретски вовед во современа невро-рехабилитација, 

- опис на Clinimetrics кои се користат во модерна невро-рехабилитација, 

- демонстрација на пациенти и многу практични вежби. 

 

Предавач:

Сакис Адамидис, Фт., доктор на науки / PhD

-Ортопедски мануален терапевт, PNF advance инструктор, Bobath и Мulligan инструктор.

 

Пријавување најдоцна до 21 септември 2018. Не ја пропуштајте можноста да научите повеќе од вашата класична едукација по Физиотерапија. Информации на: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., или на телефон: Горан Саневски, 075 / 525 - 011.

Кои сме ние?

Здружението на професионалните физиотерапевти на Република Македонија е независна и непрофитна асоцијација која ги обединува сите физиотерапевти на територијата на Република Македонија, без оглед на националната припадност и политичкото убедување и има својство на правно лице.

 

 

 

 

 

 

 

Што е физиотерапевт?

Физиотерапевтот е здравствен работник кој самостојно и одговорно ги извршува своите обврски и ја води физиотерапевтската рехабилитација. Работи со сите старосни групи пациенти од сите национални и политички определувања. Физиотерапевтот е оспособен за соработка во постапките на физиотерапевтската проценка како и за давање на терапија и рехабилитација / хабилитација на пациентите.

 

 

Спонзори

Copyright © 2023 Здружение на професионални физиотерапевти на Република Македонија. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.