Print

ВТОР КОНГРЕС - ИСКУСТВА И ПЕРСПЕКТИВИ ВО ФИЗИОТЕРАПИЈА (19 - 22.09.2019, ОХРИД)

 

 English    |      Makedonski  |   Shqip

 

 

ВТОР КОНГРЕС

Хотел Нова Ривиера, ОХРИД-Македонија

19 - 22 септември 2019, ОХРИД

 

Здружението на професионални физиотерапевти на Македонија го организира Вториот Конгрес со меѓународно учество. 

„ИСКУСТВА И ПЕРСПЕКТИВИ ВО ФИЗИОТЕРАПИЈА“

 

Почитувани колеги и колешки

Чест и задоволство ни е да Ве поканиме на Вториот Конгрес нa Здружение на Професионални Физиотерапевти на Македонија, со меѓународно учество кој ќе се одржи во Охрид од 19-22 септември 2019 година. На Конгресот сите учесници за прв пат ќе имаат можност да се запознаат со многу новини во рехабилитацијата,хипнотерапија, неврофизиотерапијата и многу други теми, кои се од интерес за нашата струка. На Конгресот ќе бидат присутни професионалци како од земјата така и од странство.  

 

Теми на Конгресот

1. Неврофизиотерапија

2. Детска рехабилитација

3. Хипноза во физиотерапија

4. Мускулно-скелетна физиотерапија

5. Спортска физиотерапија

6. Слободни теми

 

ИНФОРМАЦИИ

Инфо

На нашата веб страна можете да ги превземете дополнителните информации во врска со Конгресот (www.zpft.org), или преку нашиот фејсбук профил profesionalni fizioterapevti.

 

Mесто на одржување на конгресот и сместување

Хотел Нова Ривиера се наоѓа во самиот центар на градот Охрид, покрај Охридското езеро. Резервација на телефон /++389 46 209 900, или прекуе-маил/ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.;     

 

Цена на котизација

  • Цената на котизацијата до 01.07.2019, изнесува 70€ (со ДДВ). После овој датум, котизацијата ќе изнесува 85€.           
  • Котизација за посета на еден ден на Конгресот, изнесува 50 евра.       
  • Котизација за студенти по физиотерапија за сите денови, изнесува 25 евра.
  • Во котизацијата е вклучено: конгресен материјал, ID картичка, сертификат и свечена вечера. За посетителите кои ќе го посетат Конгресот еден ден и за студентите, Свечената вечера не е вклучена во цената. Доплатата за свечената вечера ќе чини 25 евра.


Можност за плаќање преку нашата денарска или девизна жиро сметка:

Здружение на професионални физиотерапевти на Република Македонија-ЗПФТ.

-          Денарска жиро сметка:300000002997336. Банка депозитор: Комерцијална Банка АД Скопје (за Македонија) 

-          Девизна жиро сметка: S.W.I.F.T. KOBSMK2X. Iban: MK07300701002686382
(
за останати земји)

  НАПОМЕНА: Сите Банкарски провизии и надомести ќе бидат на терет на плаќачот!

 

ПРОГРАМА  

 

 КИРИЛИЦА  ЛАТИНИЦА

 

 

              

                              ХОТЕЛСКО СМЕСТУВАЊЕ          

 Преземи 

                              ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ          

Сите прашања и одговори ќе можете да ги добиете преку нашата е-мeил адреса:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.     

             

                              ПРЕЗЕМИ ДОКУМЕНТИ          

 Упатство за авторите   ПРИЈАВА

 

 

 

 ОРГАНИЗАЦИСКИ ОДБОР

1.Татјана Крстеска, претседател

2.Елизабета Цоневска

3.Ѓоко Ќушкоски, 

4.Драгана Србиновска 

5.Стефан Велјаноски

             

НАУЧЕН ОДБОР  

1.м-р Мирјана Златковиќ, претседател

2.м-р Горан Саневски

3.м-р Дарко Димовски

4.д-р Тине Ковачиќ (Сло) 

 

Кои сме ние?

Здружението на професионалните физиотерапевти на Република Македонија е независна и непрофитна асоцијација која ги обединува сите физиотерапевти на територијата на Република Македонија, без оглед на националната припадност и политичкото убедување и има својство на правно лице.

 

 

 

 

 

 

 

Што е физиотерапевт?

Физиотерапевтот е здравствен работник кој самостојно и одговорно ги извршува своите обврски и ја води физиотерапевтската рехабилитација. Работи со сите старосни групи пациенти од сите национални и политички определувања. Физиотерапевтот е оспособен за соработка во постапките на физиотерапевтската проценка како и за давање на терапија и рехабилитација / хабилитација на пациентите.

 

 

Спонзори

Copyright © 2023 Здружение на професионални физиотерапевти на Република Македонија. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.